Molimo upišite datum rođenja
POTVRDI

Radimo pivo na Karlovačko način!

Izrađujemo vrhunsko pivo!

Kako se radi najbolje pivo u Hrvatskoj? Uz posvećenost, dugogodišnje znanje, iskustvo i praksu! Ako se ikad pitaš ‘Kako rade Karlovačko?’ (a znamo da se to pitaš skoro svaki dan), mi odgovaramo: korak po korak. Pa, krenimo redom…

1. korak

Priprema sirovina za proizvodnju

Za proizvodnju vrhusnkog piva potrebno je osigurati jedinstvene sirovine za proizvodnju. A to su voda, slad, hmelj, ječam i kvasac. Na samom početku, slad se usitnjava mljevenjem.

2. korak

Cijeđenje i kuhanje piva

Izmljeveni se slad miješa s vrućom obrađenom vodom dok se procesom filtracije razdvajaju sladovina i trop. Sladovina se zagrijava na 100°C i dodaje se hmelj.

3. korak

Taloženje i hlađenje

Nećemo previše ulaziti u fiziku i strojarstvo proizvodnje piva, jer nismo svi fizičari i strojari. No za one koji to jesu: ohlađena sladovina prepumpava se zajedno s kvascem u cilindrično-konusne tankove za fermentaciju.

4. korak

Fermentacija i odležavanje

Kemijski proces nastanka piva počinje fermentacijom i odležavanjem. Svrha fermentacije je osigurati kvascu uvjete da ‘pojede’ šećere iz sladovine. Odležavanje je odležavanje.

5. korak

Filtriranje

Prije otakanja u ambalažu, pivo se najčešće filtrira zbog dobivanje na stabilnosti kvalitete. Cilj filtracije je dobivanje tvog omiljenog piva vrhunske kvalitete koji će dugi niz godina mirisati na svježinu!

6. korak

Punjenje

Proces završava punjenjem. I to je to. Karlovačko putuje od naše pivovare do tvog stola.