Molimo upišite datum rođenja
POTVRDI

Pravila o kolačićima

U primjeni od 15.08.2022.

HEINEKEN Hrvatska d.o.o. Karlovac, Dubovec 22 (dalje: mi ili naš, u odgovarajućoj deklinaciji) upotrebljava kolačiće kako bi Vam pružilo bolje korisničko iskustvo na ovom mrežnom mjestu (dalje: Mrežno mjesto). Mi smo dio Grupe HEINEKEN. Za najbolje korisničko iskustvo na Mrežnom mjestu potrebni su kolačići koji mogu biti pohranjeni na Vašem uređaju (računalu, tabletu ili pametnom telefonu). U ovoj Politici o kolačićima objašnjavamo koji se kolačići koriste na našem Mrežnom mjestu i u koje svrhe. Na taj način želimo zaštiti Vašu privatnost uz pružanje Vam najboljeg korisničkog iskustva na našem Mrežnom mjestu. 

Ovo je važeća Politika o kolačićima koja se primjenjuje na ovom Mrežnom mjestu od datuma primjene određenog ispod njezina naslova. Ovu Politiku o kolačićima možemo povremeno ažurirati. O svim promjenama ove Politike o kolačićima bit ćete obavješteni na Mrežnom mjestu ili na drugi prikladan način u mjeri u kojoj je to razumno moguće. Ova je Politika o kolačićima sastavni dio naše Politike privatnosti koja sadrži detaljne informacije o obradi Osobnih podataka u vezi s korištenjem Mrežnog mjesta.

Ako imate bilo kakva pitanja, komentare, primjedbe ili zahtjeve u vezi s obradom Vaših Osobnih podataka, obratite nam se na adresu e-pošte PrivacyCroatia@heineken.com.

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje sadrže male količine podataka koje se preuzimaju i mogu biti pohranjene na Vašem uređaju (računalu ili drugim uređajima s pristupom internetu, poput pametnog telefona ili tableta). Osim kolačića na Mrežnom mjestu možemo se koristiti sličnim tehnologijama, poput piksela, mrežnih pratilica i digitalnog otiska uređaja. Takve različite tehnologije radi konzistentnosti u nastavku nazivamo zajedničkim pojmom „kolačići“.

KOLAČIĆI KOJI SE KORISTE NA MREŽNOM MJESTU

Kolačiće možete prihvatiti preko obavijesti o kolačićima koja se prikazuje prilikom pristupa Mrežnom mjestu te nam tako dajete privolu da pohranjujemo kolačiće na Vašem uređaju i/ili ih očitavamo s Vašeg uređaja. Postoje različite vrste kolačića:  tehnički, odnosno nužni, funkcionalni, analitički i  marketinški. Neki od njih su privremeni kao što su kolačići sesije koji nam omogućuju praćenje određenih Vaših radnji tijekom sesije preglednika. Kolačići sesije brišu se nakon zatvaranja preglednika. Drugi kolačići su trajni, tj. ostaju na Vašem uređaju tijekom vremenskog razdoblja određenog u kolačiću. 

Na našem se Mrežnom mjestu koriste sljedeće vrste kolačića u sljedeće svrhe:

Tehnički kolačići

Tehnički, odnosno nužni kolačići su omogućeni automatski jer su neophodni za uredan rad Mrežnog mjesta, odnosno podržavaju njegove osnovne tehničke značajke. U postavkama svog preglednika možete isključiti mogućnost pohrane bilo kojih kolačića, uključujući i tehničke, ali u slučaju onemogućavanja tehničkih kolačića neki dijelovi Mrežnog mjesta neće raditi. Primjer je takvog kolačića onaj koji pohranjuje podatak o tome da ste navršili zakonsku dob za pristup Mrežnom mjestu za vrijeme trajanja sesije Vašeg preglednika. Taj je kolačić nužan zbog zakonske zabrane prodaje, usluživanja odnosno dopuštanja konzumiranja alkohola osobama mlađim od 18 godina te bez njega neće biti moguće ući na Mrežno mjesto.

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići pomažu u navigaciji Mrežnim mjestom, odnosno služe za poboljšanje Vašeg korisničkog iskustva na Mrežnom mjestu. Funkcionalni kolačići, primjerice, „pamte“ Vaše postavke i preferencije, tako da ih ne morate ponovno određivati prilikom sljedećeg posjeta našem Mrežnom mjestu. Primjer je takvog kolačića onaj koji omogućuje da podatak o tome da ste navršili zakonsku dob za pristup Mrežnom mjestu unosite samo jednom prilikom prvog pristupa Mrežnom mjestu jer ga pohranjuje na rok od godine dana, tako da u tom roku ne morate potvrđivati svoju dob prilikom sljedećih posjeta Mrežnome mjestu.

Analitički kolačići

Analitički kolačići pomažu nam da na agregirani način razumijemo ponašanje naših posjetitelja i korištenje Mrežnog mjesta. Primjerice, pomoću njih možemo saznati koji su sadržaji na našem Mrežnom mjestu popularni, a koji nisu, što nam omogućuje kontinuirano poboljšavanje Mrežnog mjesta te mjerenje učinkovitosti oglašavanja i komunikacije.

Marketinški kolačići

Marketinški kolačići služe za prilagodbu oglašavanja interesima posjetitelja. Na našem Mrežnom mjestu ne koristimo marketinške kolačiće.

Imamo profile i aktivni smo na različitim društvenim mrežama poput Facebooka, Instagrama, YouTubea, Twittera, LinkedIna itd. Iako se na našem Mrežnom mjestu prikazuju poveznice na neke od društvenih mreža na kojima smo prisutni, time se ne postavljaju nikakvi kolačići društvenih mreža. Inače, kolačići društvenih mreža mogli bi se aktivirati primjerice ako bi se na našem Mrežnom mjestu koristili gumbi za dijeljenje sadržaja ili ako biste svoj račun na nekoj društvenoj mreži na neki način povezali s našim Mrežnim mjestom. Međutim, ako kliknete na poveznice na društvene mreže koje mogu biti omogućene na našem Mrežnom mjestu, budete preusmjereni na naše profile na odgovarajućim društvenim mrežama. Pružatelji društvenih mreža kao treće osobe imaju vlastita pravila o privatnosti i kolačićima. Ne možemo utjecati na način na koji društvene mreže upotrebljavaju Vaše podatke koje mogu prikupljati putem vlastitih kolačića. Stoga, uvijek proučite pravila o privatnosti i kolačićima društvenih mreža koje posjećujete odnosno koristite.

DIJELJENJE PODATAKA PRIKUPLJENIH PUTEM KOLAČIĆA

Kao član Grupe HEINEKEN, podatke koje prikupimo putem kolačića možemo dijeliti s drugim povezanim društvima-članovima Grupe u zajedničke analitičke i operativne svrhe. Takve ćemo podatke dijeliti samo kada je to dopušteno prema važećim pravnim propisima. To znači da ćemo zatražiti prethodnu izričitu privolu za razmjenu podataka prikupljenih putem kolačića s povezanim društvima-članovima Grupe HEINEKEN odnosno za njihovu obradu od strane članova Grupe ako je to prema važećim pravnim propisima dopušteno samo na temelju privole.

UPRAVLJANJE POSTAVKAMA KOLAČIĆA

Privolu za prihvat i našu uporabu kolačića dajete pomoću obavijesti o kolačićima (banera) koja se pojavljuje prilikom pristupa Mrežnom mjestu, pri čemu postavke pojedinih vrsta kolačića možete urediti odabirom opcije „Postavke kolačića“. Također, svoje postavke možete uvijek promijeniti preko poveznice „Postavke kolačića“ koja je dostupna u podnožju našeg Mrežnog mjesta, što Vam također omogućuje da povučete privolu koju ste nam prethodno dali. Na toj je poveznici sadržan popis svih kolačića koji se koriste na Mrežnom mjestu. 

Osim preko poveznice „Postavke kolačića“, možete uvijek urediti postavke kolačića u postavkama svog preglednika. Ako onemogućite sve kolačiće u postavkama preglednika, određeni dijelovi ili značajke našeg Mrežnog mjesta mogli bi uslijed toga prestati uredno raditi jer biste odabirom takve postavke u svom pregledniku mogli spriječiti postavljanje svih kolačića, uključujući nužne, odnosno tehničke kolačiće potrebne za njegov uredan rad. Stoga, preporučujemo da postavke kolačića uređujete preko banera ili poveznice na našem Mrežnom mjestu.

PREGLED KOLAČIĆA

U nastavku je popis kolačića kojima se koristimo na našem Mrežnom mjestu:

NAZIV

TRAJANJE

OPIS

IZVOR

TEHNIČKI, ODNOSNO NUŽNI KOLAČIĆI

ageGatePassed

Sesija

Pohranjuje podatak o tome da je posjetitelj navršio zakonsku dob za pristup Mrežnom mjestu.

Heineken Hrvatska

acceptedPrivacy

1 godina

Pohranjuje podatak o tome je li posjetitelj prihvatio Pravila o privatnosti.

Heineken Hrvatska

referrer

Sesija

Postavlja link za preusmjeravanje nakon što posjetitelj potvrdio da je navršio zakonsku dob za pristup Mrežnom mjestu.

Heineken Hrvatska

gaOptOut

1 godina

Pohranjuje podatak o tome da je posjetitelj odbio pohranu analitičkih kolačića Google Analytics koristiti za vrijeme njegovih posjeta Mrežnome mjestu.

Heineken Hrvatska

FUNKCIONALNI KOLAČIĆ

ageGatePassed

1 godina,
po izboru korisnika 

Pohranjuje podatak o tome da je posjetitelj navršio zakonsku dob za pristup Mrežnom mjestu – na rok od godine dana, tako da posjetitelj u tom roku ne mora potvrđivati svoju dob prilikom svakog posjeta Mrežnome mjestu.

Heineken Hrvatska

ANALITIČKI KOLAČIĆI

_ga

2 godine

Bilježi jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome na koji se način posjetitelj koristi Mrežnim mjestom.

Google

_gid

24 sata

Bilježi jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome na koji se način posjetitelj koristi Mrežnim mjestom.

Google

_dc_gtm_UA-*

24 sata

Koristi Google Tag Manager za kontrolu učitavanja Google Analyticsovog script taga.

Google

_gat_UA-*

Sesija

Koristi Google Analytics za regulaciju stope zahtjeva.

Google